Kamperen in Amerika

Waarom spreekt kamperen in Amerika ons zo aan?

Reizen naar Amerika en kamperen in Amerika sluit perfect aan  bij wat zo inspirerend is  aan dit land: een gevoel van enorme ruimte en vrijheid in een prachtige natuur.  

Behalve in de woestijngebieden is het klimaat heel geschikt voor kamperen.
De kampeer plekken zijn ruim  en bijna altijd voorzien van  een picnic tafel, een barbecue grill en een plek voor een kampvuurtje.
Een kampeerplek kost meestal rond de $25,-.  Een sta plek voor een camper is meestal het dubbele. Goedkope motels met haveloze kamers kosten rond de 50 tot 60 dollar. De wat betere hotels zijn  100 dollar of meer.

De combinatie van auto en tent huren is ideaal. Benzine is momenteel rond de $4.05    per gallon (3.785 liter)
Een 2500 mijl trip van twee weken kan zo voor een huurauto $800,- kosten aan benzine en verhuur. De uitgaven voor een camper kunnen op zo’n tocht snel de $3.000,- te boven gaan. En met de relatief nieuwe bagagebeperkingen van 1 koffer per persoon is het nog logischer te huren. Men zit zo aan de 23 kg met de bagage.

Kampeerartikelen zijn hier te koop en niet duur, maar nog een stuk voordeliger is een complete tentuitrusting te huren. Ook als je je hele eerste dag in Amerika besteedt aan het zoeken naar de goedkoopste spullen,  is het nog economischer te huren.
Onze partner Lower Gear levert een assortiment van goede kwaliteit.  De tenten en slaapzakken uit de discountwinkels geven vaak problemen: ritsen gaan snel kapot, grondzeilen scheuren gemakkelijk ed. Onze partners bij het verhuurbedrijf zijn goed geinformeerd en krijgen  feedback van andere huurders over hun kampeerervaringen. Ze geven goede informatie en zijn erg behulpzaam in het uitzoeken van het juiste kampeergerei. Klik hier voor het speciaal opgezette reispakket van Lower Gear voor die reizigers die komen invliegen. Let wel, dat het reispakket in het Engels is.

Tent Informatie

Hoe krijgt u onze kampeerspullen in de USA?

Heel simpel: Het pakket wordt naar uw eerste overnachtingshotel gestuurd of naar een van de vele commerciële pakketdienstlocaties ergens onderweg naar uw bestemming. www.ups.com.

Wanneer u aankomt ligt het pakket voor u klaar, inclusief het vooruitbetaalde retourlabel dat u op de doos kunt plakken wanneer u de doos terug stuurt via een van de UPS locaties. Aan u worden geen huurkosten doorberekend voor de tijd dat uw pakket bij de UPS ligt: zowel niet op de heenreis, alswel de terugreis. Dezelfde doos kan gebruikt worden, maar mocht de doos tijdens uw vakantie beschadigd zijn, dan bedragen de kosten van een nieuwe doos slechts een paar dollar.

Onze partner, de tentverhuurder Lowergear, die al meer dan 10 jaar tenten verhuurt is gevestigd in Phoenix, Arizona, in de nabijheid van de luchthaven.

Mocht uw reis in Phoenix beginnen, dan kunt u het pakket daar afhalen in de winkel. Let wel: zowel de UPS als LowerGear zijn op zondag gesloten.

Voor vragen en bestellen over de uitrusting, klik  de Pricing and Ordering link  of bel naar 1-512-784-7363 en ik behandel zo spoedig mogelijk Uw vraag of bestelling. 

Ga voor gedetailleerde informatie over de kampeerartikelen van LowerGear, compleet met video en fotoafbeeldingen naar: www.lowergear.com. Wellicht wilt u alleen een tent met slaapzakken of kookgerei huren? Vul aub op de bestelbon de code “Irene” in .

Uitgebreide beschrijving van het reispakket wat er in uw dozen zal zitten:

Tent: (1) 3-persoons ontwerp, ongeveer 2m bij 2.30 m bij 1.30 hoog. Deze tent heeft 2 ingangs deuren. Binnen een paar minuten is de tent opgezet, inclusief het muskieten net. Er zit een waterbestendig afdak bij zodat men altijd droog blijft. Het merk is Alps Mountaineering of een soortgelijk merk.

(2) Warme en behaaglijke slaapzakken van bekende merken zoals Kelty, Marmot, Sierra Designs en anderen. De slaapzakken zijn geschikt voor temperaturen tussen -7 tot 2° C. Maar sommige mensen slapen graag extra warm. Mocht U liever een warmere slaapzak willen, gaarne vermeld dit van te voren. Voor die mensen die langere slaapzakken boven de 1.83 m nodig hebben; voor $ 10 extra kan een “lang” model besteld worden. Laat het mij weten, of geef het door bij het uit checken.

 Therma-Rest matrassen. Extra lange afmeting van 1.96 x 64 x 5cm dikte. Genoeg tegen bescherming van de grond temperatuur en kleine ongelijkheden. Voor kinderen kan men altijd een standaardformaat bestellen.

(1) 2-pits gasstel dat op een gasfles aansluit, waar men alles op kan koken en bakken. Gasflessen zijn overal verkrijgbaar.

Alle benodigdheden om te kunnen eten, drinken en koken.